Suszone larwy pszczele, a może potrawka z żuka? Zapraszamy na kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! W trzecim odcinku Jarek Nowak dotrze do Wietnamu. Czy odważy się spróbować wszystkich potraw
W trzecim odcinku ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska! Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wyzwań! Na talerzu prowadzącego znajdzie się również curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Jarek spróbuje dziwacznych dań, które zazwyczaj szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem. W jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą? Dlaczego na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia czy pieczony pies? Co lokalni mieszkańcy opowiedzą o swoich tradycjach? Zapraszamy na trzeci odcinek programu „Szokujące potrawy”!

fot. Jacek Klisowski

fot. Jacek Klisowski

fot. Jacek Klisowski