Biuro Prasowe

tel. (+48) 22 856 60 60    fax. (+48) 22 856 64 95

Informacje prasowe

Do pobrania
więcej »
Kontakt
Kontakt dla widzów
e-mail: widzowie@tvn.pl
tel. (+48) 22 856 61 61
Biuro Prasowe
e-mail: press@tvn.pl

tel. (+48) 22 856 65 00
tel. (+48) 22 856 60 60
fax. (+48) 22 859 65 94
RSS

Kulinarne podróże Magdy Gessler

Data publikacji: 14 marca 2017 Data aktualizacji: 14 marca 2017 RSS
Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać!

DWA ODCINKI

PREMIERA 16 KWIETNIA, NIEDZIELA, GODZ. 16.10

PREMIERA 17 KWIETNIA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 16.10

Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać!

Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania oraz lepszego zrozumienia zwyczajów, wierzeń i kultury Meksykanów.

W 2010 roku tradycyjna kuchnia meksykańska została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Od lat przepisy z tego kraju podbijają podniebienia smakoszy na całym świecie. W pierwszym dokumencie Magda Gessler zwiedzi rejony Meksyku Centralnego (Mexico Districto Federale i Puebla de los Angeles). Kto nie kojarzy takich potraw jak guacamole czy tortilla? Magda Gessler ruszy tropem tych kultowych dań i odkryje wszystkie ich tajniki.

Kolejnym celem Magdy Gessler stał się stan Oaxaca w południowym Meksyku. To idealne miejsce, żeby poznać autentyczną kuchnię prekolumbijską oraz potrawy i receptury stosowane przez Indian.
Czy w zalewie amerykańskich dań typu fast food Magdzie uda się odnaleźć tradycyjny i powiązany
z naturą  sposób odżywania?

Kontakt
Joanna Lichosik-Białoń
Wyślij wiadomość
tel 453 65 17

Pozostałe informacje

Matt Preston gościem specjalnym „MasterChefa”!

17.11.2017  |
Rywalizacja między uczestnikami programu nabiera coraz większego tempa. Do finału pozostało zaledwie kilka tygodni a przed kucharzami szansa na wyjazd do Australii. Zanim to jednak nastąpi sześcioro z nich swoimi umiejętnościami będzie musiało zachwycić Matta Prestona – wymagającego jurora australijskiej edycji! więcej

Zmiana w ramówce Food Network

17.11.2017  |
Szczegóły zmian: więcej

Wojciech Bojanowski laureatem nagrody Radia Zet im. A. Woyciechowskiego

16.11.2017  |
Dziennikarz „Faktów” i „Superwizjera” został tegorocznym laureatem prestiżowej nagrody Radia Zet im. A. Wojciechowskiego. Wojciecha Bojanowskiego nagrodzono za reportaż „Śmierć na komisariacie”, wyemitowanym na antenie TVN24. więcej
12345 ...447 Następne
Przejdź do:/447