Biuro Prasowe

tel. (+48) 22 856 60 60    fax. (+48) 22 856 64 95

Informacje prasowe

Do pobrania
więcej »
Kontakt
Kontakt dla widzów
e-mail: widzowie@tvn.pl
tel. (+48) 22 856 61 61
Biuro Prasowe
e-mail: press@tvn.pl

tel. (+48) 22 856 65 00
tel. (+48) 22 856 60 60
fax. (+48) 22 859 65 94
RSS

Kulinarne podróże Magdy Gessler

Data publikacji: 14 marca 2017 Data aktualizacji: 14 marca 2017 RSS
Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać!

DWA ODCINKI

PREMIERA 16 KWIETNIA, NIEDZIELA, GODZ. 16.10

PREMIERA 17 KWIETNIA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 16.10

Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać!

Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania oraz lepszego zrozumienia zwyczajów, wierzeń i kultury Meksykanów.

W 2010 roku tradycyjna kuchnia meksykańska została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Od lat przepisy z tego kraju podbijają podniebienia smakoszy na całym świecie. W pierwszym dokumencie Magda Gessler zwiedzi rejony Meksyku Centralnego (Mexico Districto Federale i Puebla de los Angeles). Kto nie kojarzy takich potraw jak guacamole czy tortilla? Magda Gessler ruszy tropem tych kultowych dań i odkryje wszystkie ich tajniki.

Kolejnym celem Magdy Gessler stał się stan Oaxaca w południowym Meksyku. To idealne miejsce, żeby poznać autentyczną kuchnię prekolumbijską oraz potrawy i receptury stosowane przez Indian.
Czy w zalewie amerykańskich dań typu fast food Magdzie uda się odnaleźć tradycyjny i powiązany
z naturą  sposób odżywania?

Kontakt
Joanna Lichosik-Białoń
Wyślij wiadomość
tel 453 65 17

Pozostałe informacje

NA WSPÓLNEJ: Ilona traci przytomność przed swoim ślubem!

27.03.2017  |
Ilona jest szczęśliwa – tylko kilka chwil dzieli ją od ślubu z Maksem. więcej

MASTERCHEF rozpoczyna poszukiwania nowych uczestników!

27.03.2017  |
Już 7 kwietnia ruszają castingi do szóstej edycji popularnego na całym świecie programu MasterChef. To szansa dla wszystkich tych, którzy marzą o tym, by rozwinąć swój kulinarny talent i spróbować swoich sił pod okiem Magdy Gessler, Anny Starmach oraz Michela Moran. więcej

„Xięgarnia” świętuje dwusetne wydanie

27.03.2017  |
1 kwietnia na antenie TVN 24 premiera jubileuszowego, dwusetnego wydania magazynu „Xięgarnia”. W odcinku specjalnym znajdą się kulisy powstawania programu oraz odpowiedzi na pytania widzów i internautów. W roli gospodarza wystąpi Max Cegielski, a jego gośćmi będą prowadzący „Xięgarnię”: Agata Passent i Filip Łobodziński oraz stali felietoniści: Michał Komar i Janusz Rudnicki. więcej
12345 ...421 Następne
Przejdź do:/421